KIRKLARELİ / LÜLEBURGAZ - General Ferhat Akat İlkokulu

Mrt

Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstiklal Marşını Ezbere Okuma Yarışmasında, 3/A sınıfı öğrencimiz Eymen ÖZ ilçe 1.si seçilmiştir. Öğrencimiz Eymen'i, ailesini ve emek veren sınıf öğretmeni Hülya TÜLÜ'yü kutluyoruz.

Mrt

Ock

General Ferhat Akat İlkokulu’nda Dilimizin Zenginlikleri Projesi Etkinlikleri Yazar Buluşması ile Devam Ediyor

Eğitimci yazar İnci YILMAZ ŞİMŞEK, Kırklareli, Lüleburgaz General Ferhat Akat İlkokulu’nu ziyaret ederek, Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilere dilin zenginliklerini keşfetme fırsatı sundu.

Kırklareli’ye bağlı Lüleburgaz ilçesinde yer alan General Ferhat Akat İlkokulu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Dilimizin Zenginlikleri Projesi’ni, Lüleburgaz Lisesin’nde görevli eğitimci yazar İnci YILMAZ ŞİMŞEK’in katılımıyla gerçekleştirdiği çeşitli etkinliklerle coşkuyla hayata geçirdi. Eğitimci yazar, okulu ziyaret ederek dil bilincini güçlendirmeyi amaçlayan etkileşimli etkinlikler düzenledi.

Sınıflarımızda da proje atölyelerinde öğrenciler etkinliklerini gerçekleştirdiler.

Öğrenciler, etkileşimli etkinlikler sayesinde dilin zenginliklerini bir arada keşfetmenin keyfini yaşayarak, dilimizin çeşitliliğini ve güzelliklerini fark etme imkanı tanıdı.

Okul müdürü Şenol BAYFİDAN, "dilimizin Zenginlikleri Projesi, dil bilincini güçlendirmeye ve kültürel mirasımıza sahip çıkmalarına önemli bir katkı sağladığını, bakanlığımızın başlattığı bu çalışmayı okulumuzda zevkle yapmaya devam edeceğiz diyerek düşüncelerini ifade etti.

Ock

Okulumuzda bakanlığımızın planladığı faaliyet planına uygun olarak 1.dönem sonunda sosyal etkinliklerin yapıldığı son haftada 3-A, 3-B, 3-C, 3-D,4-A ve 4-C sınıfları sinema etkinliği düzenledi. Öğrenciler okul saati içinde ilçemizdeki 39Burda alışveriş merkezindeki sinema salonlarında eğlenerek film izlediler.

Ock

Okulumuzda birinci dönemi bitirirken son hafta faaliyet planına uygun öğrencilerle bilgi yarışması, kelime oyunu, en sevdiğini paylaş, kermes, oyun saati gibi pek çok sosyal etkinlik gerçekleşmeye devam ederken 1/D sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmenleri Tuğba DAVARCI sayesinde okuma yazmayı öğrenir öğrenmez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Kaymakamlığa yeni yılda yazdıkları tebrik kartlarına teşekkür etmek için gelen Sayın Salih YÜCE ve Sayın Cihan ERDEM'i sınıflarında ağırladılar.

Ock

Okulumuz 2-C sınıf öğretmeni Merve DUGAN'ın da bulunduğu My Interests adlı e-twinning projesi çalışmaları başladı. Bu proje kapsamında öğrencilerin ilgi alanlarının öğrenimi ve paylaşımı farkedilerek öğrencilerin kültürlerarası da birbirlerine aktarımı gerçekleşmiş olacak. Projenin posteri ve logosu eşliğinde okul koridorlarında yer alan panoda proje kapsamında paylaşımlar tüm öğrencilerle paylaşılarak yaygınlaştırılmaya başlandı.

Ock

İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlkyardım Eğitim Merkezi mesul müdürü sayın Muzaffer ÖZKAN ve eğitmen sayın Nazan ÖZKAN  tarafından bakanlığımızın "Çocuklarımız İlkyardımla Güvende" projesi kapsamında okulumuz öğrenci ve velilerine yönelik ilk yardım farkındalık semineri 8 Ocak pazartesi günü gerçekleştirildi. Öğrenci ve velilerimize özellikle heimlich manevrası ve kanamalarda müdahale yöntemleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Ara

Genelge 2023/28 Kapsamında, temel eğitim kurumlarında öğrencilerimizin güne dinç, neşeli, zinde başlaması ve sağlıklı yaşam için alışkanlıklar edinmesi için imkân dâhilinde sınıflara geçmeden önce kısa bir süre de olsa kültürfizik hareketleri yaptırılmaktadır.

Ara

Okulumuz veli halk oyunları ekibi bu sene de yeni velilerle çalışmalara okulumuzda başladı.

Ara

Okulumuzdaki 1.sınıflara sağlıklı beslenmenin önemi ve obezite hakkında eğitimler, Lüleburgaz İlçe Sağlık Müdürlüğü hemşiresi tarafından verildi.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm değerli öğretmenlerimize kutlu olsun. Okul aile birliği ekibimizin öğretmenlerimize yaptığı, sürpriz öğretmenler odası ile başlayan bu anlamlı gün, sınıfların kutlamalarıyla tören alanında devam etti.

Kas

General Ferhat Akat İlkokulu velilerinden oluşan halk oyunları ekibimiz, 8 Kasım Lüleburgaz'ın Kurtuluş Günü etkinliklerinde tören alanında gururla sahne aldı.

Kas

General Ferhat Akat İlkokulu olarak Mustafa Kemal ATATÜRK' ün en büyük armağanı olan cumhuriyetimizin 100.yıl kutlamalarını gururla gerçekleştirdik.

Ekm

General Ferhat Akat İlkokulu 4/B sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmenleri İlker SELEN ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cihan ERDEM ile Lüleburgaz Kent Ormanında Cumhuriyet'imizin 100.yıl anısına fidan diktiler. General Ferhat Akat İlkokulu'nun tüm öğrencilerini temsil eden bu Cumhuriyet Fidanları, Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği en büyük armağana sahip çıktığımızın bir göstergesidir.