KIRKLARELİ / LÜLEBURGAZ - General Ferhat Akat İlkokulu

Ekm

General Ferhat Akat İlkokulu 4/B sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmenleri İlker SELEN ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cihan ERDEM ile Lüleburgaz Kent Ormanında Cumhuriyet'imizin 100.yıl anısına fidan diktiler. General Ferhat Akat İlkokulu'nun tüm öğrencilerini temsil eden bu Cumhuriyet Fidanları, Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği en büyük armağana sahip çıktığımızın bir göstergesidir.

Ekm

Okulumuzun bahçesi geleneksel oyun çizgileri ile renklendi. Öğrencilerin teneffüslerde rahatça oynayabileceği aynı zamanda geleneksel oyunları unutmayacakları alanlar oluşturuldu.

Eyl

Okulumuz Psk.Danışman ve Rehber Öğretmenleri Müge CAN ve Duygu DEMİR tarafından rehberlik seminerleri verilmeye başlanmıştır. Rehberlik Seminerleri, akran zorbalığı, otokontrol, psikolojik sağlamlılık ve bilinçli teknoloji kullanımı konusunda devam edecektir.

Mrt

Okulumuz 4.sınıf öğrencileri Yaşlılar Haftasında Ramazan Yaman Huzurevini ziyaret ettiler. Yaşlılarımız ile sohbet edip yalnız olmadıklarını hissetiren öğrencilerimiz yaşlıya saygı ve hürmet değerlerini de hatırladılar.

Kas

Okulumuz 4/C sınıfı öğrencisi Yiğit ÇİFTÇİ masatenisi dalında Marmara 2.si olarak gümüş kupa kazanmıştır. Kendisini, öğretmenlerini ve ailesini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Ekm

Okul pd. ve rehber öğretmenlerimiz Özel hedef kapsamında zorbalıkla baş etme ile ilgili rehberlik eğitimleri vermeye başladı.

Eyl

7 ilde pilot uygulaması yapılan "Aile Okulu", 81 ile yaygınlaşmaya başladı. Lüleburgaz'da Aile Okulu eğitimlerine ilk başlayan okullardan olan General Ferhat Akat İlkokulunda katılımın yoğun olması dikkat çekti. Aile Okulu veli eğitimlerini veren okul psikolojik danışman ve rehber öğretmenleri Müge CAN ve Duygu DEMİR, sosyal ve duygusal beceriler, aile içi iletişim, güvenli internet kullanımı, çatışma ve stres yönetimi, akran ilişkileri, bağımlılık, sağlıklı beslenme ve ahlak gelişimi konularında verdikleri eğitimler ile bilinçli anne babalar ve psiko-sosyal açıdan sağlıklı çocuklar hedeflediklerini belirttiler.

Ara

Okulumuz Rehberlik Öğretmenleri Müge CAN ve Duygu DEMİR tarafından verilecek olan 'Okul başarısında Ailenin Rolü' adlı seminer verilmiştir. Seminerimize rehber öğretmeni olmayan köy okulları velilerinin de katılımıyla gerçekleşmiştir. Bu sayede daha fazla veliye ulaşarak, daha çok öğrenciye faydalı olmak amaçlanmıştır.

Okul başarısında aileye düşen görevler, iyi niyetle yapılan yanlışlar, ailelerin kaygısının çocuklara yansıması, yapılması gerekenler ve öneriler üzerinde duruldu.